Milenka ženáče se nevědomky sama odsoudila k smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Milenka ženáče se nevědomky sama odsoudila k smrti!

Budeme mít dítě. Tahle tři slova ji stála život. (ilustrační foto)
Budeme mít dítě. Tahle tři slova ji stála život. (ilustrační foto) (scom)

V jezeře u maďarské obce Nyekládháza plavala v srpnu 1970 mrtvola mladé ženy. Nešťastnice měla prsten a náušnice, které se v Maďarsku neprodávaly. Díky šperkům detektivové zjistili, že jde o občanku Československa.

Ženu kdosi zabil údery do hlavy, pravděpodobně kladivem. Protože maďarští kriminalisté předpokládali, že by mohlo jít o československou občanku, přizvali k šetření i československé kolegy. Mezitím v Rimavské Sobotě oznámila R. T., že její svobodná sestra Mária G. (22) odjela do Maďarska s Jánem K. (30), a to jeho osobním vozem.

Ján K., ženatý otec rodiny, se ale mezitím vrátil sám. V mrtvé z Nyekládházy byla poznána právě Mária G. Jána K. tedy kriminalisté 20. srpna 1970 zadrželi jako podezřelého z vraždy. Na dobu smrti Márie G. v Maďarsku neměl alibi. Policisté zjistili, že zadržený muž udržoval s mladou ženou milenecký vztah už před svatbou a během manželství v něm pokračoval.

Když mu svobodná dívka – lživě – namluvila, že spolu čekají dítě, rozhodl se jí zbavit. V Maďarsku ji ubil kladivem a mrtvolu hodil do jezera. Vrah si vyslechl trest třináct let vězení. Detektivy k němu přivedly Máriiny šperky…

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.