Vraha holčičky chtěli lynčovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vraha holčičky chtěli lynčovat!

Vraha holčičky museli muži zákona při rekonstrukci zločinu chránit před rozčíleným davem.
Vraha holčičky museli muži zákona při rekonstrukci zločinu chránit před rozčíleným davem. (scom)

Neuvěřitelně barbarský zločin spáchal 2. března 1963 Jaroslav R. (19) v jindřichohradecké místní čtvrti Bobelovka. V lesíku u lávky přes Hamerský potok surově znásilnil a pak bestiálně zavraždil M. P. (†8).

Školačce ujel osudného dne autobus, a tak vyrazila k domovu lesní pěšinou. Nesla mamince karafiát. Naneštěstí potkala svého vraha... Jaroslav R. nic nedbal na to, že na zemi ještě ležel březnový sníh, ukojil svůj hnusný chtíč, pak holčičku uškrtil a nakonec tělíčko zaházel roštím. Jihočeští kriminalisté odvedli dobrou práci. Zločince brzy vypátrali a zatkli.Věděli o něm své, před časem totiž založil ve městě i v okolí několik požárů.

Podle pamětníků čekalo na vraha asi patnáct místních občanů v lese, kde se konala rekonstrukce případu. Chtěli ho lynčovat, ale vyšetřovatel ho nechal odvést jinou pěšinou. Podle někdejšího policisty Jana Ř. čekali příbuzní nebohé dívenky na vraha před oddělením Veřejné bezpečnosti, kde probíhal výslech. Policejní vůz ho však nepozorovaně odvezl pryč. Jaroslava R. poslal soud za jeho zvrhlý skutek na šibenici.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.