Švec postřelil švadlenku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Švec postřelil švadlenku!

Zamilovaný mladík nejprve postřelil svou dívku a pak spáchal sebevraždu.
Zamilovaný mladík nejprve postřelil svou dívku a pak spáchal sebevraždu. (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Nešťastná láska byla příčinou vražedného útoku, který v pražské Husově ulici spáchal 27. května 1912 obuvnický pomocník Tomáš H. na švadlence Růženě S. Z bezprostřední blízkosti namířil na její hruď revolver a vypálil. Stal se zázrak. Děvče přežilo jen s drobným poraněním.

Švec byl sukničkář, a tak nebylo divu, že ho švadlenka nechtěla. Když za ní přišel domů, zastihl ji v pokoji. Ostatní členové rodiny právě jedli v kuchyni. Švec se s nebohou dívkou v místnosti zamkl. Bez dlouhého rozmýšlení chtěl provést svůj černý úmysl: zavraždit milovanou dívku a sebe. Na Růženu S. vypálil střelu z revolveru přímo k srdci. Dívka jen náhodou měla ruku na prsou, a tak se stalo, že střela vnikla do ruky a prsa jen nepatrně zranila. Rána byla vypálena z tak bezprostřední blízkosti, že rukáv blůzy chytl.

Postřelená dívka měla ještě tolik síly, že vrazila ke dveřím, otočila klíčem a chvátala do kuchyně, kde jí sestra Anna hořící rukáv uhasila, napsal dobový tisk. V té chvíli v pokoji opět třeskl výstřel. Švec si vpálil kulku do hlavy. Vrávoral dveřmi do kuchyně, odtud pak do průjezdu domu, kde ztratil vědomí. Švadlenka se zotavila, zamilovaný švec Tomáš H. zemřel...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.