Stařec zastřelil zetě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Stařec zastřelil zetě!

K vraždě došlo při obědě.
K vraždě došlo při obědě. (Foto: Profimedia.cz)

Svého zetě Františka V. zastřelil 24. října 1934 ranou do týla z lovecké pušky Peregrin N. (79) z Bílé Lhoty na Olomoucku. Vzápětí se pokusil zastřelit i zeťovu sestru Annu G. Trefil ji do hlavy, ramene a ruky. Žena však vražedný útok jako zázrakem přežila.

Stařík se na krvavá jatka předem připravil. Poslal svou dceru Amálii V. s jejími dvěma dcerkami do lesa, aby přinesly mech. Pak čekal, až se zeť vrátí z Litovle. Když František zasedl k obědu, tchán ho chladnokrevně popravil. Poté opakovaně střílel na jeho sestru. Tu ale nejspíš chránil strážný anděl... Následně se Peregrin N. pokusil o sebevraždu. Manipulaci s loveckou puškou ale nezvládl.

Kulku si totiž vpálil místo do hlavy do svalu ruky pod ramenem. „Peregrin N. byl souzen porotním soudem u Krajského soudu v Olomouci. Svědků ze zdejší obce a okolí bylo dvacet. Z Bílé Lhoty byl do Olomouce vypraven zvláštní autobus se svědky a zvědavci,“ píše se v dobových záznamech. Za úkladnou vraždu a těžké ublížení na zdraví dostal stařec 15 let těžkého žaláře. Ještě téhož roku v base zemřel.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.