Rozstřílel policistu jeho pistolí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Rozstřílel policistu jeho pistolí!

Policista v civilu zemřel pod sprškou kulek ze své vlastní zbraně.
Policista v civilu zemřel pod sprškou kulek ze své vlastní zbraně. (scom)

Čtrnáct nábojů vpálil v červenci 1993 zedník Jan H. (26) do těla policisty Tomáše B. (†25). Muže zákona doslova rozstřílel z jeho služební zbraně ČZ, vzor 75, ráže 9 mm. Hájil se tím, že spal a příchod cizího muže ho vyděsil…

Tragédie měla banální předehru. Manželka recidivisty Jana H. se od něj hodlala odstěhovat ke kamarádce, protože muž ji bil. Osudného dne si chtěla z bytu odnést pár osobních věcí. Tomáš B., který nebyl ve službě, se nabídl, že ji doprovodí, aby všechno proběhlo v klidu. Vyskočil tedy z lůžka a na neznámého zaútočil.

Překvapený Tomáš B. upadl, uhodil se hlavou o noční stolek a zůstal ležet na zemi. Jan H. mu následně vzal pistoli a vystřílel do něj celý zásobník. Zděšená manželka vzápětí od sousedů zavolala policii, která útočníka zadržela. Tomáš B. zemřel po čtyřech dnech v nemocnici, a z Jana H. se tak stal vrah. Soud připustil, že zedník jednal v afektu ze strachu, a potrestal ho »jen« osmi lety kriminálu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.