Zastřelil se nad manželčinou rakví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zastřelil se nad manželčinou rakví!

Manželé byli nakonec pohřbeni spolu. (ilustrační foto)
Manželé byli nakonec pohřbeni spolu. (ilustrační foto) (Profimedia.cz)

I muž zákona může milovat svou životní partnerku natolik, že se nedokáže smířit s její smrtí. Četnický strážmistr František S. (†30) si po úmrtí manželky vzal nad její rakví život výstřelem ze služební pistole.

Těžce nemocná žena četníka Františka S., sloužícího devět let, zemřela v pražské nemocnici v lednu 1925. Zdrcený strážmistr objednal převoz manželčiných ostatků do obce Dolní Hbity poblíž Příbrami a zařídil pohřeb.Dne 15. ledna 1925 usedl četník vedle řidiče do vozu pohřební služby, který vezl rakev s nebožkou. Necelý kilometr před Dolními Hbity požádal řidiče, ať zastaví.

Než vystoupil, řekl šoférovi, že půjde pěšky zadem do vsi a požádá místní, aby mu pomohli s přenesením rakve do bytu tchyně. Neušel ovšem ani dvacet metrů a v lese u silnice se střelil služební zbraní. Děsivý výjev náhodně sledoval občan Alois K., který okamžitě doběhl k četnické stanici, aby tam ohlásil, co viděl. Těžce zraněného četníka se na místě pokusil ošetřit lékař, který konstatoval, že převoz do příbramské nemocnice by zraněný muž bohužel nepřežil. Nedlouho poté František S. vydechl naposledy. O tři dny později byli manželé S. společně pohřbeni.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.