Děti sledovaly detektivku: Pak se rozhodly vraždit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Děti sledovaly detektivku: Pak se rozhodly vraždit!

Juraj O. a Martin O. nejprve zhlédli detektivku, a pak naplánovali vraždu.
Juraj O. a Martin O. nejprve zhlédli detektivku, a pak naplánovali vraždu.  (scom)

Případy vraždících dětí se občas objevovaly i v socialistickém Československu. Bratři Juraj O. (14) a Martin O. (13) ubili sekyrou svého souseda Jána J. (†63). Nápad prý dostali při sledování televizní detektivky.

Školáci si hrůzný zločin dlouho plánovali. Jána J. neměli rádi, protože jim údajně nadával. Navíc mu chtěli ukrást motorku. V lese vykopali jámu, kam chtěli mrtvé tělo ukrýt. V červenci 1985 se v noci vplížili do domu své oběti. Juraj O. spícímu seniorovi zasadil několik ran sekerou. Pak s bratrem z domu utekli. Vytouženou motorku skutečně ukradli a ukryli ji v lese. Protože Ján J. žil sám, nikdo ho nesháněl.

Po dvou dnech se pro tělo mladí vrazi vrátili. Naložili ho na kárku, ale odvézt ho k připravenému hrobu měli strach. Báli se, že je někdo uvidí. Proto mrtvolu dopravili k nedaleké řece Oravě a shodili ji do vody. Když byli chlapci vyslýcháni jako svědci, rozrušený Juraj O. se k vraždě nečekaně přiznal. Kriminalisté nevěřili, že by takhle malí školáci byli schopni vraždy. Domnívali se nejprve, že někoho kryjí. Vyžádali si i rekonstrukce, kde zavražděného seniora představoval osmdesátikilový pytel s cementem. Školáci s pytlem bez obtíží manipulovali a předvedli, jak tělo odvezli. Martin O. dokonce, aby ukázal svou sílu, zvedl stokilového příslušníka VB. Mladí vrazi nemohli být posláni do vězení, skončili jen v dětském domově.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.