Lékař odmítl zachránit pacienta: O jeho smrti ještě vtipkoval u soudu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Lékař odmítl zachránit pacienta: O jeho smrti ještě vtipkoval u soudu!

Pavel N. řekl, že chataře neošetřuje, a šel se raději koupat.
Pavel N. řekl, že chataře neošetřuje, a šel se raději koupat. (scom)

Hippokratova přísaha jsou pro některé lékaře bohužel jen prázdná slova. Platilo to i o doktoru Pavlovi N. (39), který odmítl pomoci umírajícímu důchodci Janovi A. (†69). Nešťastník kvůli bezcitnosti lékaře zemřel.

Jan A. trávil s manželkou léto na chatě v Uhlířských Janovicích nedaleko Kutné Hory. Muž trpěl onemocněním plic. Dopoledne 25. července 1985 dostal záchvat a začal se dusit. Vyděšená manželka zavolala souseda Martina B., který běžel do nedalekého pionýrského tábora, protože věděl, že tam je lékař.

Doktor Pavel N. sice v táboře skutečně byl, muže však hrubě odmítl. Prohlásil, že není povinen ošetřovat chataře. Martin B. se mu snažil vysvětlit, že stav Jana A. je vážný a potřebuje pomoci. Lékař však opáčil, že se ho to netýká. Nepřesvědčil ho ani člen ROH, který se přimlouval, aby se doktor seniorovi pokusil pomoci. Místo toho se šel cynický lékař raději koupat. Do chatové osady nakonec doběhla zdravotní sestra v důchodu Ivana B. Mohla však už jen konstatovat smrt. Příslušníci VB byli chováním Pavla N. otřeseni. I když věděl, že důchodce zemřel, celou věc zlehčoval a o smrti Jana A. vtipkoval. Soudce se však nebavil a zakázal Pavlovi N. vykonávat profesi lékaře na tři roky.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.