Pohraničník nevěděl co dělat: Muže střelil do intimních partií! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Pohraničník nevěděl co dělat: Muže střelil do intimních partií!

Pavel N. řekl, že chataře neošetřuje, a šel se raději koupat.
Pavel N. řekl, že chataře neošetřuje, a šel se raději koupat. (scom)

Pohraničníci střežící za socialismu hranice byli často aktéry tragických příběhů. Někdy se ale zapletli i do vcelku úsměvných případů. Poručík Jiří F. se snažil dopadnout opilého řidiče, při rvačce ho pak postřelil do zadku.

Jiří F. hlídkoval v dubnu 1982 se svým kolegou nedaleko státní hranice na Trutnovsku. Těsně před půlnocí zaslechli ženský výkřik a hlasitou ránu. Běželi do vesnice a viděli, že do domu pod místním hostincem narazila škodovka. Z nabouraného auta vylezl muž, a když spatřil přicházející pohraničníky, snažil se ukrýt v dřevníku. Jiří F. ho pronásledoval, ve tmě však ztratil orientaci a muž se na něj vrhl zezadu. První kolo rvačky vyhrál pohraničník.

Když se ale postavil, aby útočníka spoutal, podtrhl mu muž nohy a srazil ho k zemi. Pak sebral Jiřímu F. obušek a začal ho bít. Zoufalý pohraničník vytáhl zbraň a naslepo vystřelil. Útočníka trefil přímo do zadku. Případ měl pak dohru u soudu, kde postřelený Martin B. tvrdil, že se v klidu procházel, když ho poručík Jiří F. bezdůvodně napadl a začal střílet. Svědci ale potvrdili, že ve skutečnosti opilý Martin B. vylezl z hospody a pokusil se odjet svou škodovkou.  Nezvládl řízení a narazil do domu pod svahem. Martin B. byl za útok na veřejného činitele a opilství odsouzen ke dvěma letům vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.