Manželku umlátil kladivem: Při výslechu pak usínal... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Manželku umlátil kladivem: Při výslechu pak usínal...

Adolf Ch. trpěl stařeckou demencí, a tak místo ve vězení skončil v léčebně.
Adolf Ch. trpěl stařeckou demencí, a tak místo ve vězení skončil v léčebně. (scom)

Staré manžele Františku Ch. (82) a Adolfa Ch. z malé vesnice na Třebíčsku považovali jejich sousedi za podivíny. Když pak muž ohlásil, že jeho manželka náhle zemřela, začalo se obcí šířit, že jí do hrobu pomohl.

Manželé Ch. působili dojmem, že jsou velmi chudí. Nevařili a jedli pouze konzervy. Žili v rozpadajícím se domku s nuzným vybavením. Oba se pravidelně pod různými záminkami nechávali hospitalizovat, aby se o ně někdo zadarmo staral. Jak se později ukázalo, na vkladní knížce měli našetřeno čtvrt milionu československých korun.


Adolf Ch. v červenci 1981 oznámil, že se jeho ženě udělalo špatně a omdlela. Když jí chtěl pomoci, zjistil, že je mrtvá. Obvodní lékař plánoval celou věc uzavřít jako přirozené úmrtí, jenže sousedé zburcovali Veřejnou bezpečnost s tím, že Františku Ch. její muž zavraždil. Nešlo o žádné drby, jak prokázala pitva. Seniorku někdo skutečně ubil. Adolf Ch. pak přiznal, že svou ženu umlátil kladivem. Prý moc utrácela. Detektivové měli s důchodcem těžké pořízení. V průběhu výslechu dokonce usínal. Psychiatr nakonec prohlásil, že muž trpí stařeckou demencí a není trestně odpovědný. Adolf Ch. skončil v léčebně a jeho stíhání bylo zastaveno.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.