Zoufalý muž se zastřelil v nádrži: Při vyšetřování pomáhali i červi... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zoufalý muž se zastřelil v nádrži: Při vyšetřování pomáhali i červi...

Tělo muže tlelo po sebevraždě celý rok... (Ilustrační foto)
Tělo muže tlelo po sebevraždě celý rok... (Ilustrační foto)  (scom)

Dělníci, kteří měli v květnu 1982 za úkol vyklidit nepoužívanou nádrž na vodu ve Strakonicích, zažili nepříjemné překvapení. Na dně ležela mrtvola muže v pokročilém stadiu rozkladu.

Nebožtík ležel v nejvzdálenějším rohu nádrže od vstupního otvoru. Vedle něj se povalovala pistole ráže 9 mm s nataženým kohoutkem. V nepořádku našli detektivové i vystřelenou nábojnici. Vše vypadalo jako sebevražda. Případný pachatel však mohl scénu i naaranžovat.


Tělo patřilo Josefovi M., který zmizel v září 1981. Po roce už nemohli soudní lékaři najít na mrtvole žádné použitelné stopy. Detektivové se tedy obrátili na forenzní entomology. Jde o odborníky, kteří studují larvy a hmyz hodující na mrtvolách. Podle druhů a stadia vývoje dokážou zjistit různé informace. Entomolog potvrdil, že tělo tlelo zhruba necelý rok. Podle jeho přesvědčení s ním nikdo nemanipuloval. Protože měl Josef M. rodinné a zdravotní obtíže, byl případ uzavřen jako sebevražda. Proč si nebožtík vybral pro svůj dobrovolný odchod ze života tak zvláštní místo, už se nedozvíme...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.