Ubodal ji, uřízl hlavu a sekyrou naporcoval před děckem: Jsem anglický král, řval v zakrvácených dámských punčochách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Ubodal ji, uřízl hlavu a sekyrou naporcoval před děckem: Jsem anglický král, řval v zakrvácených dámských punčochách!

Psychicky narušený Roman K. Jitku naporcoval sekyrou před očima jejího synka.
Psychicky narušený Roman K. Jitku naporcoval sekyrou před očima jejího synka. (Ilustrační foto: scom)

Chodbu brněnského činžáku naplnil v dubnu 1985 štiplavý kouř. Vycházel z bytu Jitky B. (†28), která žila sama se svým tříletým synkem. Soused se nemohl na ženu dobušit. Záhy se však dveře otevřely a vyběhl z nich mladík s vytřeštěnýma očima.

Soused věděl, že jde o známého Jitky B., kterého znal jen jako Romana. Zeptal se rozrušeného mladíka, co se stalo. Ten však jen blábolil z cesty cosi o tom, že Jitka B. všechny udala a teď je ve vězení. Z bytu vyvlekl velký černý kufr a utekl. Protože kouře stále přibývalo, vystrašený soused zavolal příslušníky Veřejné bezpečnosti. Když muži zákona zjistili, že by v bytě mohl být i tříletý chlapec, vyrazili dveře. Dítě skutečně našli v zadním pokoji a zachránili mu život. Pro jeho matku už bylo pozdě. Části jejího těla našli příslušníci zabalené ve srolovaných hořících kobercích.


Hlavním podezřelým z krvavé lázně se pochopitelně stal Jitčin známý Roman K. (28). V jeho bytě na detektivy čekalo další děsivé překvapení. Muž byl oblečený jen do zakrvácených dámských punčoch a seděl ve zcela zdemolovaném pokoji. Vykřikoval, že je anglický král. V komoře pak kriminalisté objevili kusy masa pocházejícího z mrtvoly nebohé ženy. Roman K. trpěl psychickými obtížemi, které ještě zhoršovalo užívání toluenu. Jitku B. ubodal, pak jí uřízl hlavu, aby prý nevstala z mrtvých. Tělo nakonec naporcoval sekyrou. Vše se odehrávalo před očima jejího maličkého synka. Znalci konstatovali, že Roman K. o své chorobě věděl, a přesto užíval drogy, proto je za své činy odpovědný. Ve vězení skončil na čtyřiadvacet let.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.