Otce chytil pod krkem a stařec dostal infarkt: Pak došlo na ošklivé udání... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Otce chytil pod krkem a stařec dostal infarkt: Pak došlo na ošklivé udání...

Otcovo slabé srdce hádku se synem neuneslo.
Otcovo slabé srdce hádku se synem neuneslo. (Ilustrační foto: scom)

Senior Jan Ch. z Prahy žil v bytě se svým stejnojmenným synem, jeho ženou a dětmi. V září 1983 zavolal Jan Ch. mladší záchranku. Prý jeho otec zkolaboval a zemřel. Jeho sestra však verzi o infarktu nevěřila a obvinila bratra z vraždy.

V osudný den obvinil důchodce syna a snachu, že se o něj špatně starají. Dokonce prý svému potomkovi vrazil facku. Potom prý odešel do svého pokoje. Jan Ch. mladší po chvíli zaslechl tupou ránu. Otce našel ležet zhrouceného vedle postele. Přivolaný lékař mohl jen konstatovat smrt. Domníval se, že jde o přirozené úmrtí, a v tomto smyslu vyplnil i úmrtní list.


Hned druhý den však za lékařem dorazila dcera mrtvého a trvala na provedení pitvy. Podezřívala totiž svého bratra z vraždy. Lékař si nechtěl přidělávat práci a přemlouval ji, aby celou věc nechala být. Žena se nedala a šla na stanici VB, kde svá podezření zopakovala. Při pitvě se ukázalo, že srdce starého muže bylo skutečně nemocné. Kromě toho však objevil patolog krevní výrony u štítné žlázy a ve spojivce.
Jan Ch. mladší se nakonec přiznal, že svého otce při hádce chytil pravou rukou za krk a přidusil ho. Slabé srdce starého muže to nevydrželo. Jan Ch. mladší byl vyšetřován pro ublížení na zdraví, stíhání ale roku 1985 zastavila prezidentská amnestie.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.