Zlodějina se vymkla kontrole: Upálil manželku i malou dcerku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zlodějina se vymkla kontrole: Upálil manželku i malou dcerku

Muž kradl, ale nakonec zabil manželku i dcerku!
Muž kradl, ale nakonec zabil manželku i dcerku!  (Profimedia.cz)

Řidič Antonín H. zažil v listopadu 1975 okamžiky jako z hororu. Když vyjel ze serpentin mezi obcemi Anenská Studánka a Hlevíkovice, uviděl před sebou na silnici ležet muže v ohořelém oblečení. U krajnice pak stálo auto pohlcené plameny. Uvnitř hořelo dítě a mladá žena.

Tragédii přežil jen František P. Jeho žena Hana a dcerka Šárka uhořely v ohnivé pasti. Muž tvrdil, že v autě, které koupil téhož roku v květnu, byly delší dobu cítit benzinové výpary. V kritický den jel s manželkou a dcerou na návštěvu. Zápach benzinu a zplodin byl prý již nesnesitelný. Pak údajně došlo k výbuchu a zpod kapoty vyšlehly plameny. Požární technici však zjistili, že ve skutečnosti hořet začalo uvnitř vozu.

Podezření vyvolávalo i chování Františka P. Tragédií své rodiny nebyl zdrcen, jak by se dalo očekávat. Jeho největší starostí bylo, aby mu Mototechna zaplatila nové auto. Když kriminalisté odhalili stopy urychlovačů hoření, přiznal pravdu. Z podniku, kde pracoval, kradl aceton a jiná ředidla. Vše převážel v lahvích, nebo dokonce jen v igelitovém sáčku zajištěném gumičkou. Těsně před neštěstím se ze sedadla řidiče ohnal po své dceři, která si hrála s lahví plnou ředidla. Dívka leknutím flašku upustila a chemikálie se rozlila. Výpary stačily k tomu, aby celý vůz vmžiku vzplál, protože František P. při řízení kouřil. Lehkomyslný a bezcitný muž byl odsouzen za ublížení na zdraví z nedbalosti.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.