Rakouský sériový vrah řádil v Československu: Sadista přímo běsnil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rakouský sériový vrah řádil v Československu: Sadista přímo běsnil!

Sadista Unterweger
Sadista Unterweger (ČTK)

V Břežanském potoce nedaleko západního okraje Prahy plavala v září 1990 mrtvola nahé ženy. Prodavačku Blanku B. kdosi brutálně zbil a zardousil.  Později se ukázalo, že šlo jen o jeden střípek v hrozivé mozaice vražedného běsnění šíleného rakouského sadisty.

Blanka B. byla dívka volnějších mravů. Chodila do nočních klubů, snadno se seznamovala s muži a neostýchala se přijímat dárky a dokonce i peníze za intimní hrátky. Okruh podezřelých byl tedy široký a najít vraha se nedařilo. Krátce po vraždě Blanky B. se začaly objevovat v Rakousku mrtvoly zavražděných prostitutek. Pachatel zardousil postupně sedm žen a jejich těla nechával v lesích okolo Vídně a Štýrského Hradce. Rakouská policie podezřívala Johanna Unterwegera, který si nechával říkat Jack.

Unterweger byl v roce 1974 odsouzen za únos prostitutky Moniky H. a za vraždu Margaret S. k doživotí. Ve vězení však začal psát básně a psychologové uvěřili, že se »polepšil« a doporučili roku 1990 jeho podmínečné propuštění.  Pouhé čtyři měsíce poté, co opustil vězení, zavraždil Unterweger Blanku B. Než ho rakouští detektivové zadrželi kvůli vraždě Češky i sedmi jeho krajanek, stačil šílenec zabít stejným způsobem ještě tři prostitutky v USA.  V červnu 1994 byl Jack Unterweger podruhé odsouzen k doživotí. Nedlouho po vyslechnutí rozsudku se v cele oběsil.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.