Opilec chodil s proraženou lebkou: Nikoho nezajímal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Opilec chodil s proraženou lebkou: Nikoho nezajímal!

Otec si  myslel, že je Václav jen opilý, avšak krvácel do mozku.
Otec si myslel, že je Václav jen opilý, avšak krvácel do mozku. (Ilustrační foto scom)

Václav A. (43) z Hradecka se ve svém životě rozhodně nevyhýbal alkoholu. A to se mu nejspíš stalo osudným. V listopadu 1974 se přimotal do hospodské rvačky a o několik hodin později ho jeho otec našel mrtvého.

Václav přišel domů 4. listopadu 1974 krátce před půlnocí. Potácel se, nedokázal udržet rovnováhu. Když se posadil k ohřátému jídlu, neudržel se na židli a spadl na zem. Po chvíli se zvedl a pozvracel se. Václavův otec přikládal všechny synovy projevy opilosti, takže se o něj dál nezajímal a šel spát. Ráno však byl Václav mrtvý.
Při pitvě se ukázalo, že Václav utrpěl zlomeninu lební klenby a spánkové kosti. Příčinou smrti bylo krvácení do mozku.

Detektivové zjistili, že v osudný den popíjel Václav hned ve dvou hospodách. V jedné z nich vyprovokoval hádku a dostal výprask. S mužem, který ho nevybíravě »umravnil« pěstí, už to vypadalo bledě. Znalci však nedokázali přesně určit, jak stará byla zranění, která Václava zabila. Skutečně je mohl utrpět při rvačce, ale stejně tak se mohl opilec zranit sám při kilometrové cestě domů. Nelze ani vyloučit, že se dostal do další rvačky. Případ byl nakonec odložen...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.