Mladého kolegu utopil v rybníce: Co ho k tomu vedlo?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mladého kolegu utopil v rybníce: Co ho k tomu vedlo?!

Mladý muž se už domu nevrátil.
Mladý muž se už domu nevrátil.  (Ilustrační foto ara)

Tomáš J. z Chebska pomáhal v listopadu 1984 svému nadřízenému Bohuslavovi P. na jeho chatě. Domů se však mladý muž už nevrátil. Jeho šéf tvrdil, že mu Tomáš J. vzal auto a zmizel neznámo kam...

V osudný den řezali Tomáš J. a Bohuslav P. na chatě dříví na zimu. Po práci si zajeli do místní restaurace, kde si dali večeři a několik piv. Poté se oba muži zvedli a ztratili se štamgastům z očí. Bohuslav P. se objevil ve čtyři ráno na vrátnici vojenské střelnice, požádal, zda si může zatelefonovat a nechal si zavolat sanitku. Byl úplně promočený. Tvrdil, že Tomáš J. ujel jeho autem a on spadl do potoka, když ho hledal.


O šest dní později si dva příslušníci VB všimli, že na hladině rybníka v nedaleké obci je světlejší místo. Když k němu připluli na člunu, uviděli, že ve vodě je potopené auto. K vozu se potopili potápěči a zjistili, že dveře u řidiče jsou pootevřené a na sedadle spolujezdce sedí mrtvola. Šlo o pohřešovaného Tomáše J. Pitva prokázala, že se utopil. Bohuslav P. nejprve trval na své původní výpovědi, později začal tvrdit, že si nic nepamatuje. Kriminalisté provedli pokus s vozem stejného typu. Zjistili, že se potopí zhruba za deset minut. Bohuslav P. měl tedy čas svému mladému podřízenému pomoci. Staral se však jen sám o sebe. Soud ho poslal na dva a půl roku do vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.