Žena udělala jedno špatné rozhodnutí: Stálo ji to zlomený vaz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Žena udělala jedno špatné rozhodnutí: Stálo ji to zlomený vaz!

Lence K. už lékaři nedokázali pomoci, zlomila si vaz.
Lence K. už lékaři nedokázali pomoci, zlomila si vaz. (Profimedia.cz)

Úřednice národního výboru v Poběžovicích na Domažlicku Lenka K. se v lednu 1976 chystala po práci do kina. Tašku s nákupem si však nechtěla brát s sebou do sálu, tak se vrátila do kanceláře, aby si ji tam odložila. Do kina ale nedorazila.

Bezvládné tělo Lenky K. leželo pod schody na úřadě. Žádný lékař už jí nemohl pomoci. Kdosi ji srazil ze schodů. Žena spadla tak nešťastně, že si prorazila lebku a zlomila vaz. Kriminalisté našli v budově stopy po vloupání. Pachatel se do patra dostal po lešení vyraženým oknem.Prohledal kanceláře a ukradl drobné, které měly úřednice schované v šuplících. Nejspíš nepředpokládal, že by pozdě večer v úřadu mohl někdo být.

Na schodech se však střetl s Lenkou K. Podezření rychle padlona místního obejdu Jana K., který v kritickou dobu odešel rozmrzelý z nedaleké hospody, protože mu došly peníze. Nejprve zapíral, ale usvědčily ho otisky prstů na rozbitém okně i stopy podrážek. Nešťastnici, která ho překvapila na loupežné výpravě, shodil ze schodiště.
Pak utekl, aniž by se jí pokusil jakkoliv pomoci. Lenka K. zemřela kvůli osudnému rozhodnutí. Nechtěla, aby jí v kině překážel nákup... Jan K. byl odsouzen za vraždu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.