Kriminalisté v šoku: Ženu našli s okousaným obličejem v kaluži krve! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Kriminalisté v šoku: Ženu našli s okousaným obličejem v kaluži krve!

Kočky sežraly ženě obličej.
Kočky sežraly ženě obličej. (scom)

Josefa P. (†69) žila v malém domku v Bloskovicích na Plzeňsku velmi osaměle. Byla vdova a její jediný syn byl dlouhodobě umístěný v psychiatrické léčebně. V březnu 1977 přestala vycházet a neotevřela ani pošťačce nesoucí důchod. Příslušníci VB objevili její znetvořené tělo v kuchyni.

Seniorka ležela v kaluži krve, což napovídalo tomu, že mohla být zavražděna. Nejděsivější na mrtvole ale bylo, že jí téměř úplně chyběl obličej. Tváře, rty, nos a dokonce i jazyk byly pryč, prázdné zůstaly i oční důlky. V domě však nebyly žádné stopy po vloupání a cenné předměty zůstaly na svém místě.

Kriminalisté našli zhruba šedesát tisíc československých korun v hotovosti a několik zlatých šperků. Zjišťovali tedy, zda se nemohl do domu dostat psychicky nemocný syn mrtvé. Jeho lékaři jim však potvrdili, že byl po celou dobu v ústavu. Jasno do případu vnesla až soudní pitva. Josefa P. zemřela na mrtvici. Když byla v hlubokém bezvědomí, nebo těsně po smrti, kdy je ještě krev tekutá, vrhly se na ni její kočky a okousaly jemné maso z obličeje. Proto byla kolem těla velká krvavá kaluž. Stopy tlapek a kočičích zubů byly dostatečným důkazem a detektivové usoudili, že není nutné chytat »podezřelé« kočky. Krvežíznivým šelmičkám se tak nic nestalo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.