Jeden dívku držel, druhý znásilňoval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Jeden dívku držel, druhý znásilňoval!

Trest dostali naštěstí oba dva násilníci.
Trest dostali naštěstí oba dva násilníci. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Přátelé si mají pomáhat, ale má to své meze. Antonín S. však chtěl dokázat přátelství Františkovi T. za každou cenu. Pomohl mu, když chtěl František v březnu 1976 znásilnit Boženu B.

Trojice se setkala na taneční zábavě. Dívka oba mladíky znala od vidění, a tak se dali do řeči. František se kamarádovi později svěřil, že se mu Božena líbí. Obával se, že ho však nebude chtít. Vymyslel proto plán, jak se dívky zmocnit proti její vůli. Antonín souhlasil, že mu pomůže. Na Boženu si počkali před kulturním domem po skončení akce. Nabídli jí, že by mohla zajít ještě k Františkovi domů na skleničku. Když odmítla, chytili ji za ruce a nohy a odnášeli ji pryč.

Celou dobu předstírali, že se jedná jen o legraci. Božena později vypověděla, že neměla strach, protože kolem bylo zpočátku hodně lidí. Teprve, když ji odnesli na opuštěnou polní cestu, pochopila, že je zle. Snažila se bránit, ale muži ji snadno přemohli, i když je kousala a škrábala. Dovlekli ji až do Františkova bytu, kde ji svlékli donaha. Antonín jí držel nohy, aby nemohla kopat a jeho kamarád si mohl užít. Teprve potom ji pustili domů. Domnívali se, že se bude příliš stydět a nikomu nic neřekne. Dívka je však udala a detektivové měli snadnou práci, na tělech pachatelů byly jasné stopy kousanců a škrábanců. Ve vězení skončil nejen František, ale i Antonín. Ten si sice neužil, ale i tak byl odsouzen za znásilnění formou spolupachatelství.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.