Oslavte Nový rok stylovým moučníkem!

Častokrát se stane, že vánoční cukroví během svátků zmizí, ale chuť na sladké v rodině stále nechybí. Čím potěšit či pohostit na Silvestra a Nový rok? Pokud se vám už nechce péct nic složitého, vyrobte snadný moučník v podobě perníku. Když ho náležitě ozdobíte, jak radí designérka Martina, poslouží přímo báječně.
POTŘEBUJETE:
Na perník:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
1 vejce
1 kypřicí prášek do perníku
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
nasekané ořechy dle chuti
tuk a mouku na formu
Na ozdobu:
* moučkový cukr nebo strouhaný kokos
* karton
* tužku
* nůžky
JAK NA TO: Ze všech surovin umícháme v míse těsto. Můžeme do něj přidat nasekané ořechy. Těsto vylijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C, podle druhu trouby. Zatímco se perník peče, nakreslíme si tužkou na karton číslice – letos nám postačí dvě dvojky a nula. Upečený moučník vyjmeme z formy, necháme zchladnout. Dáme na něj nejprve 2 a 0 a posypeme moučkovým cukrem nebo kokosem. Pak přidáme druhou 2 a tu první dáme nakonec, opět posypeme a máme hotovo.
Více receptů i nápadů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.