Když je cukroví raw: Bezlepkové marokánky

POTŘEBUJETE: 16 g předem namočených a usušených lískových oříšků 56 g předem namočených a usušených mandlí 8 g předem namočených a usušených slunečnicových semínek 40 g sušených meruněk nesířených 40 g nesířených rozinek 1 ½ lžíce kokosového cukru 160 g oloupaného banánu
Na polevu: 52 g kakaového másla 1 lžičku agáve sirupu 20 g kakaa
Lískové oříšky a mandle nasekáme nožem, dáme do mísy. Meruňky nakrájíme nadrobno, přidáme do mísy spolu se slunečnicí, rozinkami a kokosovým cukrem. Vše promícháme dohromady. Rozmixujeme banán na kaši a smícháme s obsahem v míse. Lžičkou tvoříme placičky na nepřilnavou vložku sušicího plátu a dáme sušit na 12 hodin při 42 °C. Všechny suroviny na čokoládovou polevu rozmixujeme a následně s ní marokánky ozdobíme. Uchováme v lednici.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 49.