PLODY PODZIMU: Pečená švestková povidla

POTŘEBUJETE:
2,5 kg švestek
600 g ovocného cukru
2 lžíce octa
1 lžičku skořice
5 lžic rumu (+ na zakápnutí)
1 lžičku drceného hřebíčku
Švestky umyjeme a usušíme, vypeckujeme a vyskládáme do pečicí misky, kde je polijeme octem a promícháme. Dáme do trouby vyhřáté na 210 °C a pečeme 25 minut. Poté je rovnoměrně posypeme cukrem a pečeme ještě dalších 15 minut. Přesypeme je do hrnce, promícháme se skořicí, rumem, hřebíčkem a rozmixujeme. Ještě horkou směs plníme do sklenic, vrch zakápneme rumem a necháme vychladit obrácené dnem vzhůru.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 36.