Nebojte se humusu - Humus se zeleninou

POTŘEBUJETE:
120 g ředkve
80 g mrkve
80 g cizrny
80 g fialové mrkve
20 g tahini pasty
20 g olivového oleje
4 vejce
citronovou šťávu
chilli papričky
česnek
sůl
mletý pepř
Cizrnu uvaříme. Poté ji necháme okapat a nameleme ji. Přidáme pastu tahini, utřený česnek dle chuti, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Směs umixujeme do zcela hladké hmoty. Na konec vmícháme nadrobno nakrájenou chilli papričku. Vejce uvaříme natvrdo a podélně rozpůlíme. Naaranžovaný hummus zakápneme olivovým olejem a ozdobíme nakrájenou chilli papričkou. Zeleninu očistíme a vytvoříme pomocí kráječe spirály. Podáváme s celozrnnými mini tousty.
Více receptů najdete v tištěném aha! pro ženy číslo 30.