Velikonoční pečení: Kakaový beránek
POTŘEBUJETE:
5 vajec
200 g moučkového cukru
200 g másla nebo hery
120 ml smetany
30 g kakaa
½ lžičky skořice
280 g polohrubé mouky
kypřicí prášek do pečiva
máslo na vymazání a strouhanku na vysypání formy
Troubu vyhřejeme na 160°C. Formu na beránka důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Smetanu svaříme s kakaem a skořicí a necháme vychladnout. Máslo s cukrem a žloutky vyšleháme do pěny, smícháme s kakaovou smetanou, vmícháme mouku s kypřicím práškem a na závěr přidáme vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Těstem naplníme formu (objemnější část), přiklopíme a pečeme zhruba 50 – 60 minut. Po vyjmutí z trouby vrchní část formy odklopíme a necháme vychladnout, teprve pak beránka vyjmeme. Pocukrujeme a uvážeme na něj mašličku.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.
Recept na velikonočního beránka naleznete také zde>>>