Houby v zimě: Houbové lasagne

POTŘEBUJETE:
1 balení lasagní
1 konzervu loupaných rajčat
300 g žampionů
2 snítky rozmarýnu
1 cibuli
3 stroužky česneku
¼ lžičky mletého kmínu
400 g kuřecích prsních řízků
sůl
mletý pepř
olej
2 mozzarelly
Na bešamel:
500 ml mléka
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce másla
muškátový oříšek
Na bešamel uděláme z másla a mouky světlou jíšku, po částech do ní přidáváme mléko a rozšleháváme, aby nevznikly žmolky. Vaříme asi 20 minut do zhoustnutí. Osolíme a ochutíme muškátovým oříškem. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájené houby, kmín a opečeme je. Vmíchejte prolisované stroužky česneku, rozmarýn a směs ještě restujeme. Pak ji vyjmeme, ve výpeku opečeme na kousky nakrájené maso. Přidáme loupaná rajčata, houbovou směs a omáčku povaříme. Osolíme a opepříme. Na dno pekáčku dáme vrstvu houbové směsi, pak bešamel a vrstvu těstovin. Postup ještě několikrát opakujeme, poslední vrstva bude opět z lasagní. Navrch dáme plátky mozzarelly a lasagne pečeme 40 až 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.