Dezerty z tropického ovoce: Francouzský citronový koláč

POTŘEBUJETE:
140 g másla
2 žloutky
70 g moučkového cukru
sůl
vanilku
210 g hladké mouky
kůru z 1 citronu
Na krém:
280 g cukru krupice
4 velká vejce
kůru z 3 velkých citronů
1225 ml citronové šťávy
110 g másla
Změklé máslo, žloutky, cukr, trochu vanilky, špetku soli a citronovou kůru utřeme do kypré pěny. Do ní zapracujeme mouku. Rychle prohněteme a těsto zabalené ve fólii dáme na půl hodiny do ledničky. Pak ho vyndáme a mezi dvěma fóliemi rozválejte na výšku asi půl centimetru. Překlopíme do koláčové formy a domačkáme do krajů. Na korpus dáme pečicí papír a nasypeme na něj fazole. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 15 minut. Odstraníme papír s fazolemi a pečeme ještě 8 – 10 minut. Necháme vychladnout a vyklopíme. Na krém vyšleháme cukr a vejce, vmícháme špetku soli, citronovou kůru a šťávu a pak vše zahřejeme ve vodní lázni, až bude mít krém konzistenci řidšího pudinku (nesmí se vařit!). Krém odstavíme, přes cedník přelijeme do mísy a vmícháme kousky másla. Krém nalijeme do korpusu a necháme řádně vychladit.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 9.