Pečení: Mrkvový dort s krémem

POTŘEBUJETE: 100 g vlašských ořechů, 350 g hladké mouky, 3 lžičky prášku do pečiva, 1 lžičku jedlé sody, 1 lžičku mleté skořice, 350 g cukru krupice, 175 g rozinek, 250 g mrkve, 200 ml oleje, 4 vejce, 4 lžíce mléka
Na náplň: 200 g plnotučného tvarohu, 3 lžíce moučkového cukru, vanilkový extrakt
Mouku, skořici, prášek do pečiva a jedlou sodu smícháme v míse. Přidáme cukr, rozinky, nasekané ořechy a nastrouhanou mrkev. Vyšleháme olej, vejce a mléko a vmícháme do suchých surovin. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme dvojitou vrstvou pečicího papíru a rozetřeme do ní těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi hodinu až hodinu a půl. Vyzkoušíme špejlí. Ve formě necháme trochu zchladnout, pak dort vyjmeme a necháme zcela vychladnout. Tvaroh vyšleháme s cukrem a trochou extraktu. Krémem potřeme povrch dortu a zdobíme ořechy.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy.