VAŘÍME CVALEM S MICHALEM: Šéfkuchař opět zabrousil do britské kuchyně a připravil skotské vejce!
Tento recept opravdu pochází ze Skotska, ale připravuje se na všech britských ostrovech. Velmi populární je ale i u nás, kde se občas připravuje i pod názvem pštrosí vejce. Náš šéfkuchař Michal ale udělal drobnou změnu, když mleté maso vyměnil za syrovou klobásu.
POTŘEBUJETE:
✔ 800 g syrové klobásy
✔ 100 g špeku
✔ 4 vejce
✔ hladkolistou petržel
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ hladkou mouku
✔ 2 vejce
✔ strouhanku
JAK NA TO:
1. Špek nakrájíme na kostičky a dáme na pánev rozškvařit.
2. Přidáme najemno nakrájenou cibulku. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo.
3. Obsah klobás vymačkáme do misky, osolíme a opepříme dle potřeby.
4. Přidáme najemno nasekanou hladkolistou petrželku.
5. Směs promícháme, vytvoříme čtyři placky, do každé zabalíme vychladlé a oloupané vejce.

6. Vzniklé »bochánky « obalíme v hladké mouce a rozšlehaných vejcích.
7. Nakonec je dáme do strouhanky.
8. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.