ZAHŘEJTE SE POLÉVKOU: Tentokrát ji připravíme z pečené zeleniny!

Už jste někdy ochutnali polévku z pečené zeleniny? Pokud ne, o hodně přicházíte! Vyzkoušejte tenhle výborný recept.
POTŘEBUJETE:
✔ 750 g červených kapií
✔ 500 g rajčat
✔ 200 g lilku
✔ 150 g cibule
✔ 300 ml zeleninového vývaru
✔ 3 stroužky česneku
✔ 100 g másla
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ sladkou mletou papriku
✔ tymián
JAK NA TO:
Na pekáč vyložený pečicím papírem položíme papriky, lilek a nakrojená rajčata. V rozehřáté troubě pečeme 160 °C cca 25 minut. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Na rozehřátém másle ji necháme zesklovatět. Přisypeme mletou sladkou papriku, orestujeme. Zalijeme vývarem. Z trouby vyndáme rajčata, ochlaďte je studenou vodou, vložíme je do polévky. Papriky s lilkem vyjmeme z trouby, svlékneme je ze slupky a očistíme od vnitřních semínek a stopky. Vložíme do polévky. Nakonec přidáme očištěný lilek. Zeleninu chvilku povaříme a rozmixujeme na jemný krém. Dochutíme česnekem, solí, pepřem, tymiánem a nasekanou chilli papričkou. Pokud je polévka kyselá, dosladíme ji cukrem.