ZAHŘEJTE SE POLÉVKOU: Za z řapíkatého celeru se zázvorem je vitamínovou bombou!

V zimním období jsou polévky jedním z nejvhodnějších pokrmů, které můžete do svého jídelníčku zařadit. Hydratují organismus a pokud si je připravíte z čerstvé zeleniny, dodáte tělu i potřebné vitamíny.
POTŘEBUJETE:
✔ 250 g řapíkatého celeru
✔ 150 g mrkve
✔ 1 větší cibuli
✔ 1 l zeleninového vývaru
✔ 30 g másla
✔ 1 cm kořene zázvoru
✔ 150 ml smetany ke šlehání
✔ strouhaný muškátový oříšek
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
Na másle mírně osmahneme nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme omytý řapíkatý celer nakrájený na 1 – 1,5 cm velké kousky a po cca 2–3 minutách přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev. Orestujeme, zalijeme vývarem a přidáme nakrájený zázvor, osolíme a vaříme, až vše změkne. Vyjmeme část uvařené mrkve a celeru a dáme stranou, zbytek rozmixujeme a zalijeme smetanou. Povaříme, dochutíme solí, pepřem a špetkou strouhaného muškátového oříšku. Vrátíme celou zeleninu, prohřejeme a podáváme.