Zapečené žampiony s nivou a slaninovou strouhankou podle Anny Šušlákové

Delikatesa, které málokdo odolá. Můžete ji servírovat jako předkrm i jako hlavní chod!
POTŘEBUJETE:
6 větších žampionů
150 – 200 g anglické slaniny
150 g nivy
150 g domácí strouhanky
JAK NA TO:
Žampiony očistíme, vyřízneme nožičku. Slaninu nakrájíme na kousky, necháme si pouze 12 plátků stranou. Kostičky slaniny rozškvaříme na pánvi, přidáme nadrobno pokrájené nožičky žampionů a podusíme. Pak přisypeme strouhanku. Promícháme a zhruba 5 minut opékáme, aby strouhanka nebyla spálená, ale pěkně křupavá. Každý žampion obalíme dvěma plátky slaniny, do hlavičky dáme trochu opečené strouhanky a přidáme pokrájenou nivu. Naskládáme na plech s pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C. Pečeme 5 minut, až se sýr začne rozpouštět, pak plech vyjmeme, přidáme ještě další ochucenou strouhanku a dopečeme v troubě při 170 °C asi 10 minut.