Upečte si hlívu a dejte si k ní celerovou kaši. Vše podle receptu čtenářky Ivany Černé.

Upečte si hlívu a k ní si dopřejte celerovou kaši. Uvidíte, jak si pochutnáte!
POTŘEBUJETE:
350 g hlívy ústřičné
2 palice česneku
1 větší cibuli
libeček
hrubou mořskou sůl
olivový olej
mletou sladkou papriku
Na kaši:
400 g brambor
300 g celeru
150 ml horkého mléka
1 lžíci másla
JAK NA TO:
Předehřejeme si troubu na cca 200 °C. Hlívu očistíme, větší hlavičky natrháme je na větší kousky. Houby dáme na pečící papír, potřený olejem, přihodíme neloupané stroužky česneku, cibuli pokrájenou na čtvrtky, libeček, špetku červené sypké papriky. Osolíme, opepříme a vše promícháme. Nakonec ještě malinko zakápneme olivovým olejem. Dáme do trouby a pečeme cca 20- 25 minut, dokud hlíva není křupavá. Mezitím uvaříme v osolené vodě brambory s celerem doměkka. Přidáme máslo, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a rozšťoucháme na kaši. Podáváme s pečenou hlívou.