To je ale pochoutka! Smaženým žampionům se sýrem a brambory v solné krustě neodoláte!
Smažené žampiony chutnají dobře samy o sobě, ale když se spojí se sýrem, jsou dokonalé!
POTŘEBUJETE:
12 středně velkých žampionů
150 g tvrdého sýra
hladkou mouku
2 vejce
strouhanku
sůl
12 menších brambor
česnek
tymián
olej
JAK NA TO:
Hlavičky žampionů oloupeme a rozpůlíme. Mezi každý z nich vložíme kousek sýra, osolíme a obalíme v trojobalu. Brambory omyjeme, osušíme a vložíme do nádoby, na jejíž dno jsme nasypali sůl, přidáme česnek dle chuti, koření a vše zasypeme solí tak, aby brambory byly přikryté. Pečeme na 180 °C hodinu. Obalené žampiony osmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s tatarskou omáčkou.