Znáte odpalované těsto? Zkuste z něj připravit švestkové knedlíky podle Tomáše Miky!
Znáte odpalované těsto? Pokud ne, je na čase ho vyzkoušet. Třeba se švestkami!
POTŘEBUJETE:
500 ml mléka
350 g hrubé mouky
100 g másla
sůl
2 vejce
20 švestek
mletý mák
moučkový cukr
máslo
JAK NA TO:
Do hrnce se silným dnem si nalijeme mléko, přidáme tuk a osolíme. Přivedeme k varu. Když se směs začne vařit, odpalujeme těsto, dokud se nepřestane lepit na vařečku. Dáme směs vychladnout a pak přidáme dvě vejce. Řádně prohněteme, necháme v lednici odpočinout. Vytvoříme z těsta váleček, z něhož vykrajujeme špalíčky, které rozmáčkneme v dlani tak, aby vznikla placka, do které zabalíme vypeckovanou švestku, jejíž vnitřek jsme pocukrovali. Knedlíky zavařujeme v osolené vodě 5 – 8 minut. Sypeme mletým mákem, který jsme smíchali s moučkovým cukrem. Polijeme máslem.