Koření, víno, hořčice. Takové jsou vepřové kotlety na grilu podle Ivany Černé
Naložte kotlety do skvělé marinády, aby vám z grilu opravdu chutnaly!
POTŘEBUJETE:
6 vepřových kotlet s kostí
Na marinádu:
nové koření
jalovec
mletý bobkový list
hrubou sůl
mletý pepř
suché červené víno
olej
dijonskou hořčici
bylinky (libeček, rozmarýn, tymián)
JAK NA TO:
Pro grilování kotlety alespoň nařízneme u kosti, aby se lépe propekly, a několikrát je nařízneme i po obvodu, aby pak při grilování zůstaly ploché a nekroutily se. Mírně je naklepeme, potřeme olejem smíchaným s dijonskou hořčicí, zalijeme červeným vínem, zasypeme větvičkami rozmarýnu, tymiánu a libečku a přidáme pár kuliček jalovce a mletý bobkový list. V marinádě maso necháme ležet několik hodin. Před grilováním marinádu z masa setřeme, grilujeme z obou stran a zbylou marinádou potíráme. Až nakonec podle chuti osolíme a podáváme s bramborovým salátem nebo jen pečivem.