Když chcete chutné maso a zeleninu, zkuste vepřový steak na zelených bylinkách podle Květy Kroupové

Maso naložené v bylinkách chutná skvěle s teplou zeleninou!
POTŘEBUJETE:
4 větší vepřové plátky (kýta, krkovice,…)
4 lžičky oregana
4 lžičky tymiánu
2 lžičky rozmarýnu
2 lžičky bazalky
olivový olej
sůl
mletý pepř
JAK NA TO:
Maso si naložíme na 1 až 3 dny dopředu. Posypeme ho z obou stran směsí všech bylinek, přelijeme olejem a necháme v lednici v mističce uležet. Před samotnou úpravou masa jej okořeníme pepřem a na grilu grilujeme z obou stran. Nakonec posolíme a necháme chvíli v teple odpočinout. Podáváme s pečenou nebo dušenou zeleninou. Velmi dobrá je směs pórku, cibule a červených paprik.