Jedlé dárky: Nakládaná zelenina

POTŘEBUJETE: 1 lžičku hořčičného semínka kopr 4 kuličky nového koření 8 kuliček celého pepře zeleninu dle chuti (okurky, papriku, cibulky, kukuřici, kedluben)
Nálev: 300 ml vody 75ml octa 40 g cukru 7 g soli
Na dno sklenice dáme koření. Okurky, papriku a zeleninu, kterou máme připravenou, si uložíme dle libosti do sklenic. Pro tvořivé, z kedlubny můžeme vyřezat vánoční motivy, sněhuláka, případně vánoční nápis a dát na bok sklenice tak, že jej zatlačíme zbylou zeleninou. Do každé sklenice dáme větvičku kopru. Na nálev svaříme vodu s octem, cukrem a solí. Necháme vystydnout, zalijeme naloženou zeleninu, uzavřeme a sterilizujme asi 10 minut. Pak zeleninu vybereme z hrnce a necháme vystydnout. Víčko sklenice ozdobíme provázkem a přidáme věnování.
Více tipů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 50.