Tajný recept od Honzy (40) z Nupak u Prahy. Zavařte si hadovky!
Zavařovat nemusíte jen okurky nakládačky, ale i hadovky, a podobným způsobem také patizony. „Nejdřív je samozřejmě musíte oloupat a zbavit semínek,“ napsal do redakce Aha! pro ženy Honza Šťástka z Nupak u Prahy a prozradil ostatním čtenářům a čtenářkám tajný recept na lák od babičky Emilky.
NA LÁK POTŘEBUJEME:
✔ 2,5 l vody
✔ 0,5 l octa
✔ 300 g cukru
✔ 10 kuliček pepře
✔ 5 kuliček nového koření
✔ hořčičné semínko
✔ 10 pecek umělého sladidla
JAK POSTUPOVAT:
1. Veškeré ingredience přivedeme k varu a odstavíme. Poté přidáme pecky umělého sladidla (se sladidlem už nevaříme).

2. Na dno zavařovací sklenice dáme list z hroznového vína, plátek cibule, plátek křenu, pár plátků mrkve a květ kopru. Pár skleniček se může udělat i ostřejší, a to přidáme do sklenice ještě feferonku.

3. Pak do zavařovacích sklenic pečlivě naskládáme nakrájené hadovky nebo patizony.
4. Vložíme do velkého hrnce s vodou a sterilujeme. Přivedeme je na 100 stupňů Celsia a po chvilce vyndáme.
