Ekopokrytectví Schwarzeneggera: Kámoš Grety jezdí »tankem«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ekopokrytectví Schwarzeneggera: Kámoš Grety jezdí »tankem«!

Třítunový naftou poháněný pinzgauer má spotřebu minimálně 18 litrů na 100 km.
Třítunový naftou poháněný pinzgauer má spotřebu minimálně 18 litrů na 100 km. (Foto: Reuters, profimedia.cz, Instagram)

Kdo dnes nekáže o fatálních důsledcích změn klimatu, a ideálně se při tom ještě nesveze na módní vlně jménem Greta Thunbergová (16), jako by nebyl. Dobře to vědí i slavné osobnosti, z nichž se pěkná řádka »přes noc« stala ekologickými aktivisty. Často se však ukáže, že jde o prachsprostou pokryteckou pózu. Arnold Schwarzenegger (72) ji nyní dovedl k dokonalosti.

Terminátor se se švédskou aktivistkou v posledních měsících schází opakovaně. Na její pobyt v USA jí poskytl elektromobil, klábosí o klimatických změnách. Arnie vše pečlivě dokumentuje na sociálních sítích, kde Švédku opěvuje jako hrdinku. „Bylo fantastické potkat mou přítelkyni a jednu z mých hrdinek minulý týden a vyjet si s ní na kolech po Santa Monice. S nadšením jsem ji seznámil s mou dcerou Christinou. Inspiruj dál, Greto!“ napsal před týdnem k jejich společným fotkám.


Šestikolový žrout
A potom? Potom si za 2,3 milionu korun koupí naftou poháněný vojenský náklaďáček Pinzgauer! Spotřeba třítunového »tanku« s pohonem 6x6, kterým Schwarzenegger bez skrupulí brázdí silnice v Kalifornii, přitom neklesne pod 18 litrů nafty na 100 kilometrů! Snad aby umlčel hlasy, které jej označují za pokrytce, začal se v posledních dnech zabývat možností přestavět motor pinzgaueru tak, aby nezatěžoval ovzduší tolika zplodinami. Jako to ostatně kdysi udělal se všemi svými podobně nenasytnými »hummery«...

Privátní tryskáč
A přichází další paradox: Ukázalo se totiž, že herec kvůli tomu létá za specialisty do štýrského Albersdorfu. Soukromým tryskáčem, jak jinak... Za jediný let z Los Angeles do Rakouska jeho aeroplán vypustí 11,84 tun oxidu uhličitého, tedy dvakrát víc, než vyprodukuje průměrné rodinné auto za celý rok! Možná by nebylo od věci, kdyby se i s tímhle svěřil Gretě. Pak by třeba i jemu, stejně jako světovým lídrům na nedávném klimatickém summitu OSN v New Yorku, vpálila to své: „Jak se opovažuješ, Arnie?!“

Steyr-Puch Pinzgauer 718 K
Motor: naftový (65 kW) Max. rychlost: 115 km/h
Pohon: 6x6 Váha: 3,5 tuny
Spotřeba: 18 l/100 km
Dojezd: 400 km
Cena: 2,3 mil. Kč

Podívejte se na emotivní projev Grety Thunbergové: Ukradli jste mi dětství!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
zvonik54
14. 11. 2019 • 10:27

Každý dobytek (např. kráva) je mnohem ekologičtější vypouštěním svých plynů, než činnost Grety Thunberg a Arnolda Schwarzeneggra.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.