Babička (†48) s dědečkem (†51) a vnučkou Terezkou (5) se jeli podívat na novorozeného vnoučka: Smrt cestou do porodnice | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Babička (†48) s dědečkem (†51) a vnučkou Terezkou (5) se jeli podívat na novorozeného vnoučka: Smrt cestou do porodnice

Nehodu nepřežili babička a dědeček z peugeotu…
Nehodu nepřežili babička a dědeček z peugeotu… (Foto Aha! – Karel Janeček, PČR)

Jeli se podívat na novorozeného vnoučka do porodnice…a jsou MRTVÍ. Z protisměru v zatáčce se vyřítil řidič (+69) fordu, zabil babičku Vlaďku (†48) a dědečka Jaroslava L. (†51) z Opavska. Jejich vnučka Terezka (5) bojuje v nemocnici o život. Zřejmě předjížděl!

Před kapotou se jim šílený šofér zjevil u Neplachovic-Zadků. Smetl je do příkopu a sám se při karambolu zabil. Maminka Terezky už novorozeného syna rodičům neukáže. „Je to pro naši obec obrovská tragédie. Byli to výborní lidé, všem pomáhali, dvacet let si opravovali barák, aby v něm mohli žít s rodinou,“ pláče jejich soused.

Paní Vlaďka jezdila vydělávat pro rodinu do Bruntálu, a jejího muže Jarka zas všichni v okolí dobře znali proto, že vozil po prodejnách v regionu uzeniny. „Mají čtyři děti a vnoučata. Bereme to tu ale všichni jako své vlastní neštěstí. Celá obec drží smutek,“ dodává soused.

V obci na Opavsku, odkud pocházeli, žije jen něco přes 400 obyvatel, a mají ve zvyku držet pospolu. V tom dobrém, i v tom zlém. „Jarek byl výborný synek, on patří do mojí rodiny. Je to jako špatný sen. Byli ve špatný čas na špatném místě,“ kanou slzy i dalšímu muži, jehož deník Aha! v obci oslovil.

Terezka bude žít!

Předškolačka Terezka (5) přežila havárii jako jediná jen zázrakem. I když utrpěla velmi vážná poranění, bude žít! „Nadále je v péči našich odborných lékařů, je mimo přímého ohrožení života. Její stav je stabilizovaný,“ řekla Aha! včera po poledni Naďa Chattová, mluvčí FN Ostrava.

Předjížděl v zatáčce?!

„Podle předběžných informací řidič osobního vozidla předjížděl v zatáčce a došlo ke střetu s protijedoucím automobilem,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská. Na případu vyšetřovatelé pracují, vyžádali si i pitvu, aby zjistili, zda řidiči nebyli pod vlivem alkoholu či drog.

Mají malou kapli

Rozloučení se sousedy se v obci chce zúčastnit každý, kdo bude moci. Nyní tam řeší, že do místní kapličky se dvě rakve nevejdou… Církevní obřad se tak bude muset zřejmě uskutečnit jinde.

Místo tragédie, řidič se vyřítil ze zatáčky.

…a viník z fordu.

Přečtěte si
uwhaxakb@...
22. 6. 2019 • 15:59

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

jasnovidec01
22. 6. 2019 • 08:33

Včera psali na Blesku že babičce bylo 45 let ,tak kolik jí vlastně bylo ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.