Výherce 1,4 miliardy v Eurojackpotu: Pro peníze si nepřišel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Výherce 1,4 miliardy v Eurojackpotu: Pro peníze si nepřišel!

Bojí se výherce o ztrátu anonymity?
Bojí se výherce o ztrátu anonymity? (Foto Sazka)

Měl oznámit, jak si bude přát vyplatit neuvěřitelných 1,4 miliardy korun, které vyhrál v loterii Eurojackpot. Český výherce pohádkové sumy se ale Sazce neozval, a to přesto, že kontakt v sobotu přislíbil. Zamávala s ním astronomická částka? Zalekl se provalení totožnosti, když sázel na internetu a nepodával tiket běžně v trafice?

Sázení na internetu může mít výhody i nevýhody. Díky programům přijde výhercům ihned na e-mail upozornění, když se na ně usměje štěstí. Ale přináší to také rizika. Sázející totiž musí do programu zadat své osobní údaje – a to může být na internetu riziko.

Nikdo ho nezná
V případě Sazky to ale prý neplatí. „Máme vše přísně zabezpečené, stejně jako u jakéhokoli jiného druhu sázení,“ řekl Aha! mluvčí loterijní společnosti Václav Friedmann. Identitu šťastlivce tak nyní nezná ani on. A nebude ji vědět ani recepční sázkové kanceláře, až si tam výhru přijde převzít! „Identifikuje se tak, aby nešlo poznat, že jde o výherce. Více podrobností nemohu sdělit,“ uvedl Friedmann.

Má čas celý rok
Díky e-mailovému upozornění je výherce se Sazkou v kontaktu už od soboty. Přislíbil, že v pondělí oznámí způsob, jak si peníze přeje vyplatit, včera se ale neozval. Zřejmě už ví, že nemusí spěchat. Na přihlášení se k výhře má podle nového loterijního zákova lhůtu celý rok, v minulosti to bývalo jen 35 dnů.

Jen zlomek na ruku
„Můžeme mu vyplatit až 270 tisíc v hotovosti, kvůli povinnosti hlásit částku úřadům ale doporučujeme převzít maximálně 250 tisíc korun. Zbytek mu vyplatíme převodem na účet,“ popsal Friedmann.

Ušetřil 212 milionů
Zatím se u nás výhry v loterii nedaní, ale vláda plánuje všechny výhry nad 100 tisíc zdanit 15% srážkou. A z této pohádkové sumy by tak už výherce platil skoro 212 milionů korun!

Rekordman není
Částka 1,4 miliardy je sice neuvěřitelná, rekordmanem se ale nový miliardář nestane! Tím je sázející z Pardubicka, který v roce 2015 vyhrál skoro 2,5 miliardy. O výhru se přihlásil až po 26 dnech.

Víte, že...
...na korunu přesně získal sázkař či sázkařka z Česka 1 411 860 488 korun?

Psycholožka Protivanská: Šok opadne do 30 minut
Novopečený miliardář může prožít pořádný šok! „Ten ale do 20 až 30 minut může opadnout a pak už se obvykle dostaví schopnost nad tím přemýšlet racionálně,“ popsala psycholožka Alžběta Protivanská. Ač by to byl šok většině lidí příjemný, může s sebou nést i určitá negativa. „Taková částka nám může zcela osvobodit život, ale ne hlavu. Doporučuji proto poradit se s někým blízkým nebo terapeutem,“ dodala.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.