Magický rok s Aha! Co přinese Jahodový úplněk? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Magický rok s Aha! Co přinese Jahodový úplněk?

Jahodový měsíc.
Jahodový měsíc. (Foto scom)

Lidé zrození ve znamení Střelce jsou tuláci i dobrodruzi a »jejich« úplněk, který nastane na obloze v pondělí v 10.30, je také takový. Počasí i roční období láká k toulkám, k dalekým cestám, k novým objevům a cílům.

Léto, bezstarostný čas, který láká k objevování, ponocování a oslavám, to je období střeleckého úplňku. Indiáni mu říkali úplněk jahodový, určitě zaslouženě, protože právě teď sladké plody zrají a při slunovratové oslavě se jich můžete nejen dosyta najíst, ale také je obětovat letním duchům.

Čarodějné praktiky pro tento čas
Víte, jakým čarodějným praktikám úplněk ve Střelci přeje? Vhodné jsou meditace a rituály zaměřené na osobní růst, rozvoj talentů, studium, sebevzdělávání, poznávání a objevování, plánujte cesty a studium.
Vyhněte se: nedbalosti v průběhu rituálu.
Pozor na: nedodržování závazků.

 Magický rok s Aha!
Dvanáct měsíců, dvanáct úplňků. A každý jiný. I to je rok 2019. Deník Aha! vám přinese spolu s Petrou Alraune co čtyři týdny magickou stránku s rituály, »nápoji lásky«, domácím »čarováním«. Většinou bude  vše směřovat k úplňku, ale jsou i další magické dny jako rovnodennost či filipojakubská noc. Ani na ty nezapomeneme.

Charakteristika Střelce
štědrost, víra, optimismus, pochopení, soucit, dobročinnost, naděje

Pojistěte si cestu kouzlem
Nezáleží na tom, jestli jedete na dovolenou, nebo za prací. Ochrana a bezpeční je vždycky jednou z priorit cestovatelů a toto zaklínání se vám před prázdninami bude hodit.
*Připravte si modrou svíčku, prostřete stůl, kde budete čarovat, modrým ubrusem, vyberte klidnou meditační hudbu, zejména se hodí skladby s motivem moře.
*Pusťte hudbu, zapalte svíci, zavřete oči a představujte si svůj výlet tak, jak byste si přáli, aby proběhl – bez stresu a problémů. Máte dokonale sbalený kufr, putování probíhá výborně, radujete se, cítíte se v bezpečí, všichni jsou milí a spolucestující příjemní. Pak dorazíte do cíle, a najdete svůj sen. Hotel, chatu, jachtu, to je na vás.
*Vaše představa musí být pozitivní, naplnit vás příjemným pocitem. Když se ve své vizualizaci cesty dostanete do cíle, otevřete oči a pomalu se vraťte do reality.
*Poděkujte, pokud jste ke svému rituálu přizvali na pomoc nějakého »duchovního průvodce«, ať už je to anděl, pohanský bůh, nebo někdo jiný.
*Pokud chcete vytvořit talisman, který si s sebou na cestu vezmete, opatřete si ještě před rituálem malachit, nebo třeba univerzální křišťál. Kámen držte během své duchovní cesty v ruce a snažte se ho »nabít« svou představou.

 

 


Když se vrací slunce
Slunovrat ohlašuje první den astronomického léta, přichází v momentu, kdy se Slunce dostane na své cestě oblohou do nejsevernějšího bodu. Den je nejdelší a noc nejkratší. Tento magický čas nastane už za pár dní, 21. června. Připravte se na tento den, jenž je nejmocnějším pohanským svátkem.
Svou auru tajemství si zachoval dodnes, o Slunovratu je vše ponořené do kouzelného oparu. Zvlášť, pokud jej trávíte v přírodě. Chcete využít jeho kouzla?

 

Bylinky jsou mocnější
Léčivé byliny mají o Slunovratu výjimečnou moc, právě proto, že Slunce je na vrcholu sil. Tradovalo se, že když svobodná dívka nasbírá o půlnoci o Slunovratu devatero kvítí – kopretinu, růži (může být šípková), smolničku, chrpu, rozchodníček (rozchodník prudký), netřesk, mateřídoušku, fialku (polní maceška) a zvonek – bez ohlížení a dá si ho pod polštář, uvidí ve snu svého budoucího muže.

 

Očistná koupel
Slunovratové koupeli po východu slunce se odedávna přisuzuje léčivá moc, také ranní rosa po východu slunce má toho dne blahodárné účinky – šlechtí tváře, dodává krásy, slouží také pro očištění a zbavení se různých bolestí.
Pokud se napijete v tento čas vody ze studánky, vyléčí vám všechny neduhy. Tak alespoň praví lidová pověra...


Rituál pro ochranu domova
Na slunovratový rituál, kterým ochráníte svůj domov, si připravte bílou svíci, pomažte ji levandulovým olejem, vyslovte »očišťující« zaklínadlo »Plameni jasný, zlo teď znič, očistným světlem škůdce spal, a živým ohněm ochraňuj v tuto chvíli a pak i dál« a pak svíci zapalte.
Poté s ní obejděte, či obkružte předmět či místo, které chcete očistit, v případě, že očišťujete například pokoj, obcházejte podél stěn a v rozích se na chvíli zastavíme. Při tom znovu vyslovte zaklínadlo a představujte si co nejživěji zlo, negativní energii hořící v plameni svíčky, nebo plameny, které obklopují předmět či místo a spalují vše zlé.
Při očistných kouzlech je nejlépe nechat svíci dohořet a dál ji už nepoužívat.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.