Seznamte se! Tohle je Michal Brousil, nejtvrdší hasič Evropy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Seznamte se! Tohle je Michal Brousil, nejtvrdší hasič Evropy!

Hasičský šampion Michal Brousil.
Hasičský šampion Michal Brousil. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská, Lukáš Novák, HZS)

Je rychlý, silný a ještě letos neprohrál! Hasičský šampion Michal Brousil (30) v německém Mönchengladbachu obhájil zlato v nejnáročnějším hasičském závodě Evropy. Michal se na soutěže připravuje měsíce dopředu.

„Trénuji i dvakrát denně. Běhám s dvacetikilovými barely s vodou,“ svěřil se vítěz disciplíny nazvané Toughest Firefighter Alive, tedy Nejtvrdší hasič přežívá. Evropský šampionát vyhrál už loni. Letos byl nejen nejrychlejší ve své kategorii, ale i v celkovém hodnocení skončil jako absolutní vítěz. Jak závod probíhal? „Byly to čtyři úseky extrémně náročných disciplín, které vyvrcholily výběhem do 15. patra nemocnice,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Matějů. Závodníci náročnou disciplínu absolvovali v zásahovém obleku, s dýchacím přístrojem, botami a helmou, což dohromady váží 20 kilo.

V čem soutěžili
1. úsek – hasič napojí hadice ke stříkačce, rozvine je a smotá.
2. úsek – doběhne k tzv. hammer boxu a palicí do něj 80x udeří, tunelem pronese 20kg závaží tam a zpět, transportuje 80 kg těžkou figurínu a překoná bariéru.
3. úsek – čtyři žebříky soutěžící opře o lešení, na které vystoupá a vytáhne 20kg závaží
4. úsek – běh do 15. patra výškové budovy

Přivezl dvě medaile!
Brněnský hasič Radek Málek (50) si z víkendového mistrovství světa v naturální kulturistice v Řecku přivezl stříbro z kategorie Masters (40 až 50 let) a bronz ze soutěže mužů do 180 centimetrů.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.