Textař Ondřej Suchý: Můj boj s vyhořením a depresemi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Textař Ondřej Suchý: Můj boj s vyhořením a depresemi

Suchý se začíná dávat zase do pořádku.
Suchý se začíná dávat zase do pořádku. (Martin Hykl, herminapress.cz, archiv)

Rok marně polykal antidepresiva a snažil se zaplašit deprese. Uzavřel se do sebe a kromě bratra Jiřího Suchého (86) nikoho nevídal. Po měsících plných bezmoci je teď Ondřej Suchý (72) z nejhoršího venku.

„Snažím se z toho dostat sám, bez pomoci psychiatrů i bez pomoci antidepresiv, která jsem teď po roce vysadil, a zatím necítím nějaké zhoršení stavu. Jsem více apatický,“ svěřil se deníku Aha! koncem července tím, že kdyby nebylo internetu, žil by ve svém domečku na Kokořínsku v úplné izolaci. Před kamarády se totiž nechal raději zapírat a ani moc nevycházel ven. To, co mohlo dopadnout špatně, se teď zase v dobré obrací.

Suchý hlásí, že se mu syndrom vyhoření podařilo překonat. „Přátelé, myslím, že se pomalu vracím do starých kolejí – uklízím si archiv, dopisuji potřebné do knížky. Chci rovněž oživit své weby. Děkuji všem za podporu a přízeň, kterou jste mi věnovali,“ vyznal se na Facebooku. Nejvíc mu pomohl asi principál Semaforu, kterého k sobě kromě manželky Johany jediného pustil. „Několikrát do roka mi dobíjí baterky. Kdykoliv od něj odcházím, mám pocit, že své problémy nakonec zvládnu snáz,“ napsal deníku Aha!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.