Michal Hrůza opustil nemocnici: Jako by ho vyměnili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Michal Hrůza opustil nemocnici: Jako by ho vyměnili!

Zpěvák se nebránil komunikaci, ale mluvil zmateně.
Zpěvák se nebránil komunikaci, ale mluvil zmateně. (Foto Aha! – Ivana Žáková a Marek Pátek)

Konečně venku! Po 26 dnech opustil Michal Hrůza (43) ostravskou nemocnici Fifejdy. Na zdejší neurochirurgii ležel po vážném zranění mozku. Chodí, mluví, ale zřejmě ztratil paměť!

S prvními kroky po opuštění lůžka musela Hrůzovi pomáhat zdravotní sestra. „Ano, jsem poprvé venku. Točí se mi ze všeho hlava. Potřebuji se rozkoukat, ještě nejsem schopen komunikovat,“ řekl Aha! sám Michal.
Na opakovanou otázku, jak se těší na setkání s rodinou, nereagoval. Chtěl na sestře cigaretu, přitom je známo, že před zraněním nekouřil.


Sanitka odvezla zpěváka z Ostravy do motolské nemocnice v Praze. Čekala ho tam náročná vyšetření. Už jen z toho, jak se Michal Hrůza vyjadřuje, je jasné, že má před sebou ještě dlouhou cestu. „Něco vám řeknu, už nejsem nemocný. Jsem zdravý člověk. Dneska už jsem. Přes noc jsem se vyléčil. Nejsem nemocný,“ opakoval pořád dokola.
Podle manažerky Martiny Tůmové trpí Hrůza amnézií. Nemocní mají poruchy paměti, jsou zmatení či dezorientovaní. Tento stav obvykle odezní, ale nedá se přesně určit, kdy. Pacientům pomáhá i cílená rehabilitace ve specializovaných zdravotnických zařízeních. A do takového pak Michala Hrůzu z motolské nemocnice převezli.

Osudný den
Zpěváka Michala Hrůzu 17. července brutálně napadli dva mladíci ve Stodolní ulici. Po útoku zůstal ležet v bezvědomí. V nemocnici ho okamžitě operovali. Dva týdny byl v umělém spánku.

Ztráta paměti
Amnézie je celková nebo částečná ztráta paměti způsobená úrazem nebo nemocí.



Autor:  Ivana Žáková

Přečtěte si
va45
12. 8. 2014 • 12:11

Já bych si rači počkal na soud.Jak to vlastně všechno bylo.Oni ty naše celebrity jsou taky někdy k neudržení.Myslí si,že jsou páni tvorstva. Jinač přeji panu Hrůzovi brzké uzdravení už k vůli jeho dětem.

jevca
12. 8. 2014 • 11:18

Z okolí znám podobný případ, a dobře to dopadlo. Ten člověk chodí do práce a žije jako předtím. Michale, dobře to dopadne, všichni ti drží palce, jen to bude chvíli trvat. A určitě pro nás složíš zase krásné písničky. Už se všichni těšíme!

ararat
12. 8. 2014 • 10:24

držím palce a přeji brzké uzdravení

pizzaoo
12. 8. 2014 • 10:11

Michalovi přeji vše nej do dalšího života a hlavně brzké kompletní uzdravení! Je vážně super, že se tak rychle zotavuje a po včerejší sebevraždě mého oblíbeného herce Robina Williamse je tohle aspoň jedna dobrá zpráva! Hlavně ať ti dva grázlové dostanou doživotí, nic jiného než doživotní utrpení a nebo smrt si oni totiž nezaslouží.

dandova
12. 8. 2014 • 09:48

Autoři v redakci jsou totiž vždy brilantně uvažující jedinci.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.