Nemohoucí Jan Tříska v domově důchodců: Točil mezi mrtvolami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nemohoucí Jan Tříska v domově důchodců: Točil mezi mrtvolami!

Jan Tříška jakožto důchodce, který šikanuje svou dceru...
Jan Tříška jakožto důchodce, který šikanuje svou dceru... (Foto TV Barrandov)

Takhle blízko smrti a umírání ještě Jan Tříska (77) nebyl! Herec zvyklý na luxusní bydlení v Kalifornii skončil v českém domově důchodců. „Strašně to tu na mě doléhá,“ přiznal Tříska, který měl strach z nákazy.

Do Domova pro seniory v Novém Městě nad Metují se nechal dobrovolně zavřít kvůli natáčení nového seriálu TV Barrandov Stopy života. Dva dny natáčení ale prožil v utrpení. Během jednoho dopoledne totiž v místě, jen pár pokojů od toho »jeho«, zemřeli dva lidé. „V jednu chvíli se dokonce muselo přerušit natáčení, štáb se musel odebrat ven, aby nespatřili nebožtíka při převozu z jejich pokoje,“ prozradil deníku Aha! zdroj z natáčení.


Prostředí, v němž vyhasíná život jeho vrstevníků, pochopitelně Třískovi nedělalo dobře. „Být v nemocnici a hrát nemocného člověka, který leží v posteli, není nic příjemného. Já mám pocit, že na mě leze nějaká nemoc, že za chvilku určitě onemocním. I když mám tu roli opravdu rád, těším se každou vteřinou, že odsud vypadnu,“ přiznal bez skrupulí Tříska. „Bohužel si umím představit, že by mě něco takového mohlo také potkat. Doléhá to tady na mě a děsím se toho,“ dodal herec, kterého režisér seriálu Tomáš Magnusek (30) oslovil pro roli nemohoucího nevrlého otce, který psychicky týrá svoji dceru. „Nechci si myslet, že mi takové role dávají režiséři úmyslně. Možná za to může Král Lear, kterého jsem začal hrát před lety na Hradě. To byl člověk věčně naštvaný a v neustálém konfliktu se svým okolím,“ myslí si Tříska, kterému ale pověst nerudy zařídil spíš jeho nezapomenutelný Igor Hnízdo v Obecné škole. Skromný herec
Během natáčení Stop života se s hercem nezacházelo právě v rukavičkách. Žádná vlastní šatna, žádný seznam požadavků ani garda asistentů a osobních maskérek. Tříska přiletěl sám, vzal zavděk průměrným hotelem v Náchodě a na místě natáčení se spokojil se společnými prostory štábu. A mezi klapkami na něm bylo vidět to, co před kamerou neuvidíte – úsměv a chuť odlehčit pochmurné téma i tíživé prostředí bláznivou projížďkou na invalidním vozíku.



Přečtěte si
fizi
1. 9. 2014 • 14:15

oprava:mirkazamko

fizi
1. 9. 2014 • 14:14

Naprosto přesně vyjádřeno.Díky ,irkazamko.

hufnagll
16. 7. 2014 • 12:24

Proč Jeník nejde na nějakou platiku ksichtu.

mandat
13. 7. 2014 • 22:38

Triska se drzi,ale starneme vsichni.

pelagie
12. 7. 2014 • 10:20

přesně na to jsem po shlédnutí snímků myslela

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.