Tereza Kostková je na dně: Smrt v rodině, zabíjela rakovina.... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tereza Kostková je na dně: Smrt v rodině, zabíjela rakovina....

Starší Aida a Carmen – sestry si rozuměly už od dětství.
Starší Aida a Carmen – sestry si rozuměly už od dětství. (Foto Aha! – Dan Černovský, archiv Carmen Mayerové)

Velký žal skrývá v duši Tereza Kostková (36). Zemřela jí nejbližší bytost po rodičích – teta Aida (†72). Zákeřná nemoc herečce vzala člověka, kterého milovala od dětství.

O rakovině jediné sestry herečky Carmen Mayerové (68) se spekulovalo už delší dobu. „Teta bojovala s rakovinou plic rok a půl. Byla strašně statečná, optimistka, ještě dodávala sílu lidem kolem sebe,“ prozradila Tereza.
Zatímco její matka Carmen dostala jméno po hrdince Bizetovy opery, starší sestra se jmenovala Adelheid a říkalo se jí Aida podle Verdiho opery. A taky se věnovala umění, byla zpěvačkou. Jenže nikdy neopustila rodný Trutnov, a tak se o ní tolik nevědělo.

Smrt při natáčení         

A právě v Trutnově taky Aida vydechla naposledy. „Teta umřela právě v době, kdy jsem točila Tajemství rodu. Jely jsme k rodnému domu, kde teta bydlela. Maminka ji pak ještě navštívila v nemocnici. Naposled,“ dodala smutně Tereza.
Carmen se z nemocnice vrátila viditelně zdrcená. Tušila, že je hodně zle.

Chtěla žít        

„Pro nás byla sestřina nemoc šokem,“ řekla s pohnutím Carmen Mayerová. „Jsme soudržná rodina, a tak jsme hned Aidě nabídli, že ji vezmeme k nám do Prahy. Ale nechtěla, byla zvyklá v Trutnově. Chtěla bych aspoň poděkovat všem, kteří o ni v nemocnici pečovali,“ požádala herečka, kterou znají diváci ze seriálu Cesty domů jako Stázku. „Sestra hrdinně snášela chemoterapie. Chtěla žít, obdivovala jsem ji,“ přiznala Mayerová se smutkem v hlase.
Ani Tereza se nemůže se smrtí matčiny jediné sestry vyrovnat. „Měla obrovský smysl pro humor,“ řekla ještě o zesnulé tetě Kostková.



Přečtěte si
ivoadler
21. 3. 2013 • 12:02

že Tereza znovu obnoví svůj nezničitelný sexapeal a bude se znovu naparovat před televizními kamerami.

wellnes.top
21. 3. 2013 • 10:55

Je to smutné, ale je to tak, smrt si nevybírá, bohatý, chudý, hubený, tlustý, slavný...každý máme nějak dlouhou "tu svou svíčku života".Je na každém, jak si ten svůj život prožije.

avion
20. 3. 2013 • 19:44

Proč se hroutí, denně umírá tolik lidí, daleko mladších a jinak nevím co k tomu dodat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.