Zítřejší pohřeb Jiřiny Jiráskové: Policie připravuje manévry! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zítřejší pohřeb Jiřiny Jiráskové: Policie připravuje manévry!

Pohřeb Jiráskové provázejí bezpečnostní opatření ze kterých jsou obyvatelé malé vesničky překvapení.
Pohřeb Jiráskové provázejí bezpečnostní opatření ze kterých jsou obyvatelé malé vesničky překvapení. (Koláž Ahaonline.cz)

Jindy poklidná jihočeská obec Malenice je vzhůru nohama. Už zítra tam totiž na místním hřbitově uloží do hrobu rakev s ostatky zesnulé herečky Jiřiny Jiráskové (†81). Všichni – a očekávají se stovky lidí, kdo se obřadu bude chtít zúčastnit, ale musí počítat s omezením vjezdu do obce.

„Pokud se lidé neprokáží, že jsou jejími obyvateli, budou muset nechat své auto mimo Malenice. S policisty budou dohlížet na vjezd hasiči, kteří místní dobře znají,“ řekl starosta obce Josef Bláhovec. „Pustí samozřejmě smuteční kapelu a ještě pár dalších lidí, kteří mají s pohřbem co do činění,“ dodal.


Jiráskovou uloží do hrobky, kde je pochován její životní partner, režisér Zdeněk Podskalský (†70). Hrobka je vedena na její jméno a herečka za ni řadu let platila nájem. Hrob zatím pohřební služba do včerejšího odpoledne neotevřela. Důvodem jsou pravděpodobně mrazy a přívaly sněhu.

SLEDUJTE SOBOTNÍ POHŘEB JIŘINY JIRÁSKOVÉ NA AHAONLINE.CZ!








Přečtěte si
jezibababa
18. 1. 2013 • 19:24

V tomto případě bych přičetla náklady na policejní manévry na vrub dědiců. Paní Jiráskovou jsem jako herečku měla ráda, ale tohle loučení a pohřbívání na etapy je už trochu moc. Proboha, pohřby z domu smutku (po předchozích loučeních v divadle a zádušní mši v kostele) a s průvodem truchlících se nedělají už snad 50 let ! A jestli si to paní Jirásková tak přála, měla by si ty vedlejši výdaje - v tomto případě policejní asistenci, kterou uhradí daňový poplatník i posmrtně uhradit.

jesterka01
18. 1. 2013 • 13:43

Z článků v bulváru vyplývá každý den něco úplně jiného, jaká je skutečnost ví jen rodina..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.