Dara Rolins po soudu: Půjde na psychotesty? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dara Rolins po soudu: Půjde na psychotesty?

Dara byla nepravomocně odsouzena k podmíněnému trestu 26 měsíců s odkladem na tři roky, rovněž přišla o řidičák. Díky bohu, chce se říct...
Dara byla nepravomocně odsouzena k podmíněnému trestu 26 měsíců s odkladem na tři roky, rovněž přišla o řidičák. Díky bohu, chce se říct... (Aha! – Pavel Machan)

Celé dva roky po nehodě, při níž zemřel motocyklista Jindřich Rotrekl (†63), zpěvačka Dara Rolins (39) tvrdila, že si tu hrůzu stále promítá před očima a že ji to bude do konce života mrzet! Během pondělního rozsudku, který Daru označil za jediného viníka smrtelné bouračky, však zazněla šokující fakta.

Od nehody byla Dara pětkrát (!) chycena policií při dopravním přestupku včetně překročení povolené rychlosti v obci i mimo ni. Je tohle chování ženy, zoufalé z toho, že autem zabila člověka, normální?

Většina lidí není po podobném zážitku schopna usednout za volant. A když už usednou, řídí velmi opatrně a s obrovským respektem. Ne tak Dara! Pro tu dopravní předpisy zjevně nic neznamenají a jezdí jako blázen i v obci. Podle psychologa a psychiatra Karla Humhala se dá její chování vysvětlit dvěma způsoby.

„Buď jezdí jako prase, jak se lidově říká, nebo bez ohledu na svou inteligenci nezvládá řízení. V tom případě bych jí doporučil, aby navštívila psychologa,“ říká Humhal.

1. možnost: Jezdí jako »prase«

„První variantou je, že na všechno kašle a jezdí jako, vy víte co, jak se lidově říká. Jestliže ale usmrtila člověka, měla by projít psychologickými testy, jak je na tom se svými schopnostmi,“ uvádí Humhal.

2. možnost: Nezvládá řízení

„Nebo je možné, že jí řízení dělá potíže. A to bez ohledu na její inteligenci. Neznamená to, že by jednala nezodpovědně, ale ona si nemusí uvědomovat, že to nezvládá. Může být ten typ řidiče, kteří jsou při řízení zmatení a zkoordinovat tolik činností jim činí potíže,“ objasňuje Humhal.

Karel Friml, právník pozůstalých: Odpovídal čtenářům Aha!

Včerejší odpoledne věnoval advokát Karel Friml, který obhajoval pozůstalé po Jindřichu Rotreklovi (†63), čtenářům Aha!. Na www.ahaonline.cz odpovídal na jejich dotazy a vysvětloval veškeré nesrovnalosti. Přinášíme několik otázek a odpovědí, více najdete na www.ahaonline.cz.

➤ Dara měla po nehodě pět přestupků, a byla to závažná překročení rychlosti. To je tedy pěkná drzost! Dosud mi jí bylo líto, ale teď už ne...

„Dobrý den, mohu vás ujistit, že i soud to překvapilo, a proto byl i trest trochu přísnější než jindy. Můj osobní názor na to není rozhodující. Očekával bych ale, že po tak vážné dopravní nehodě si každý řidič dá úzkostlivý pozor.“

➤ Jak to, že Daře nebyl vysloven zákaz řízení ihned po nehodě?

„Zákaz řízení může vyslovit soud až v konečném rozsudku. Co vedlo policii k tomu, že řidičský průkaz nezadržela, nevíme.“



Přečtěte si
p.r.d.e.l..hillarka
17. 8. 2012 • 11:40

Hlavně se přišla zase vyblejt a já si myslela, že jí konečně zadávil nějaký medvěd a vono prd

domrdka
17. 8. 2012 • 11:32

Každej normální člověk by po takové autonehodě spitoval svědomí,ale Nenormální člověk jezdí dál jako prase a dělá dále přestupky,..např.za překročení rychlosti. To mne utvrzuje v tom,že Gambošová není zcela zdravotně v pořádku!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.